02. 09. 2016

Kako izbrati pravo vgradno pečico?


Na tržišču se pojavlja veliko vrst vgradnih pečic, ki se med seboj precej razlikujejo glede uporabnosti, prostornosti, kakovosti, pa tudi glede števila programov. Za vas smo raziskali, kateri so tisti ključni elementi, ki najbolj vplivajo na izbiro pečice, da bo le – ta zadovoljila vaše potrebe in obenem opravičila vaš izdatek.

vgradna_pecica_b6ep410sui

Toplotna izolacija vrat

Kakovost zasteklitve je izjemnega pomena. Če ste starši malčkov, ki radi brezskrbno tekajo po kuhinji, bodite pozorni na dobro toplotno izolacijo zunanjih vrat. Za boljšo toplotno izolacijo ima večina pečic na vratih po štiri plasti stekla, določeni modeli pa le trojno zasteklitev. V primeru slabše toplotne izolacije se steklo zunanjih vrat lahko močno segreje. T.i. hladna vrata, ki so ena izmed boljših lastnosti Simfer pečic, so zelo pomemben faktor nakupa med mnogimi uporabniki, saj preprečujejo tveganje opeklin.

Samočistilna funkcija

Če ste reden uporabnik pečice, bo vaša pečica posledično tudi precej umazana. V pečici se nalaga maščoba, morebitni ostanki hrane pa pri nadaljnji peki zoglenijo in povzročajo neprijeten ter močan vonj. Umazana pečica ni moteča samo vizualno, ampak je lahko tudi vir zdravju škodljivih bakterij ali celo požara. Čiščenje pečice je eno izmed najbolj zamudnih kuhinjskih opravil, saj se zlasti maščoba trdovratno oprime notranjosti pečice.

Sodobne pečice nam postrežejo s številnimi vrhunskimi rešitvami na področju samo-čiščenja, od pirolitičnega samo-čiščenja, nano tehnologije oleofobne zaščite, pa vse do preprostega parnega ter kataličnega samo-čiščenja.

Simfer vgradne pečice vam bodo s svojo ekološko samočistilno funkcijo s paro prihranile čas, denar, če jih boste okopali na tak način, pa boste prizanesli tudi tudi okolju, saj vam ne bo potrebno kupovati močnih kemičnih čistil.

Nekatere vgradne Simfer pečice imajo vgrajene tudi katalitične stenske obloge, ki pri pečenju absorbirajo maščobo in zmanjšujejo neprijetne vonjave.

Varčevanje z energijo

Varčevanje z energijo je dobrodošlo v vsakem gospodinjstvu, omogočajo pa ga tudi Simfer vgradne pečice, saj je to njihovo posebno poslanstvo.

Vse vgradne pečice so razdeljene v energijske razrede od A z najmanjšo porabo energije,  do G z najvišjo porabo energije med delovanjem. Večina vgradnih pečic je danes razvrščenih v razred A, v B razredu pa se znajdejo le redki modeli. Simfer je vrata pečice opremil s posebnim LOW-E steklom, ki omogoča varčevanje z energijo pri peki, medtem ko vrata na zunaj ostajajo hladna in varna na dotik.

low-e-steklo

Kljub temu, da je vaša pečica varčna, lahko njeno varčnost še dodatno podkrepite z nekaterimi koristnimi ukrepi varčnega pečenja. Če naprimer pečete pecivo in torte, pečico prižgite le kakšnih deset minut pred dejansko uporabo, če pa pečete krompir ali meso, lahko pečico ugasnete 15 minut pred dopolnjenim časom peke, saj je vročine v njej še zmeraj dovolj. Pri peki uporabljajte čimbolj temne pekače oz. modelčke za peko, ki še posebno učinkovito absorbirajo toploto.

Krožno gretje

Nekateri modeli Simfer vgradnih pečic se ponašajo tudi s t.i. »turbo fan«  funkcijo optimalnega krožnega gretja, ki omogoča prosto kroženje vročega zraka. Ta se enakomerno porazdeli po vsej pečici in tako jedi zaobjame v celoti, z vseh strani, jih optimalno segreje in speče, da so od znotraj sočne na zunaj pa hrustljave. Krožno gretje priporočamo vsem ljubiteljem peke slaščic, narastkov in vseh vrst peciv, ki med peko močno narastejo. Ventilator bo namreč poskrbel za pravi čudež.

Oblika

Zaradi zahtev vgradnje so zunanje mere vseh pečic skoraj povsem enake, po prostornosti v notranjosti pa se med sabo precej razlikujejo. Najpogostejša širina vgradnih pečic je 60 cm, na voljo pa so tudi pečice širine 45 cm in 90 cm. Višina je običajno 60cm, v zadnjem času pa so priljubljene pečice z višino 45 cm. Pod  takšne z znižano višino lahko vgradimo koristen in  prilegajoč predal za gretje krožnikov in na takšen način dobro izkoristimo preostanek prostora.

Če ste ljubitelj estetike in vam zunanji videz pomeni veliko, se boste navdušili nad Simfer pečicami, ki se poleg odličnih lastnosti ponašajo tudi s posebno oblikovano elegantno obliko, ki se bo čudovito ujela s podobo vaše kuhinje.

Viri: Pridobljeno 4.7.2016 iz

http://www.gorenje.si/izdelki/veliki-gospodinjski-aparati/kuhanje/lastnosti/vgradne-pecice

http://www.seniorji.info/PRAKTICNI_NASVETI_Kaksno_vgradno_pecico_kupiti

http://www.beko-si.com/blog/vgradna-pecica-ki-se-ocisti-sama/

http://www.bodieko.si/nasveti-za-varcevanje-z-energijo-v-kuhinji

http://www.bodieko.si/nove-energijske-nalepke