Kuhinjske armature

Kuhinjske armature
Kuhinjske armature so danes pravi estetski dodatek za kuhinjo, ki imajo tudi kakšno dodatno funkcijo od osnovnega točenja vode. Moderne kuhinjske armature so lahko zaobljene ali oglate, imajo mešalno ročko za odpiranje vode, lahko pa imajo tudi izvlečno cev za lažje pomivanje velikih kosov posode.
 
V preteklosti so bile kuhinjske armature dvoročne, kar pomeni, da sta bila na armaturi 2 ločena ventila za odpiranje vroče in mrzle vode. Danes so takšni modeli le redki, čeprav se jih še najde, ker si jih želijo ljubitelji retro stila. Večina kuhinjskih pip je dandanes enoročnih, kar pomeni, da z eno ročko odprete vodo in nastavite želeno temperaturo vode glede na položaj ročke. Tako je veliko enostavnejše, saj potrebujete le eno roko. Vsi pa dobro vemo, da bi v kuhinji potrebovali tudi 5 rok, če bi jih le lahko imeli.

Če imajo mešalne kuhinjske armature še dodatno funkcijo izvlečnega dulca oz. tuša, boste še lažje oprali živila ali pomili velike kose posode. Če ste včasih kakšen velik lonec odnesli v kopalnico in ga pomili s pomočjo tuša, vam to zdaj ne bo več treba. S tušem boste porabili tudi manj vode, saj jo boste učinkoviteje usmerili točno tja, kjer jo potrebujete in bo pomivanje tudi krajše. Tako boste imeli kar dvojni prihranek – pri času in količini porabljene vode.

Če vaša stara pipa že šprica v vse smeri in se maje na pomivalnem koritu, je morda nastopil čas, da jo zamenjate. Z novo kuhinjsko armaturo lahko z minimalno investicijo estetsko polepšate videz vaše kuhinje. Včasih je potrebno zelo malo, za velik učinek. Kuhinjska armatura je ena takšnih stvari, ki izstopa že zaradi svoje pozicije – izstopa iznad pomivalnega korita ob ravnih linijah pulta, zato se je veliko prej opazi, kot kak drug kuhinjski element. Ste si že izbrali svojo novo kuhinjsko armaturo?
Prikaži več
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu