Pomivalna korita

Pomivalna korita
Pomivalna korita so nujna sestavina vsake kuhinje. Brez njih v kuhinji enostavno ne gre – potrebujemo jih za umivanje živil in pomivanje posode. Pri pomivalnem koritu pravzaprav ni veliko pravil – lahko je različnih oblik, mora pa biti dovolj globoko, da voda ne šprica vse naokrog. Tako se boste izognili neprestanemu brisanju pulta.

Pomivalna korita so lahko okrogla ali oglata – odvisno od tega, kam ga postavite in kakšen okus imate. Lahko so enojna ali dvojna, lahko imajo odcejalnik ali pa ne. Ker imajo danes večinoma vse kuhinje tudi pomivalni stroj, se odcejalnik praktično skoraj več ne uporablja (razen za kakšne izjemno velike kuhinjske pripomočke in tiste stvari, ki se ne smejo pomivati v pomivalnem stroju).

Razlike med pomivalnimi koriti so še v velikosti sifona – lahko so majhni ali večji. Razlikujejo se še po videzu - nerjaveče jeklo je lahko polirano do sijaja ali pa matirano. Možnosti je več, zato se za prav vsak okus nekaj najde.

Kuhinjska pomivalna korita se enostavno vgradi v pult.  Pri vgradnji naj vam pomaga strokovnjak, da ne boste imeli kasneje težav z zamakanjem. Na korito se nato vgradi še armaturo oz. pipo, ki jo boste izbrali in bo dopolnila videz korita in celotne kuhinje.

Za kuhinjska korita je značilno, da imajo zadnjo besedo za izbor ženske – jih bodo le največ uporabljale, zato jim le prepustite to izbiro. Pomembno je, da si še pred načrtovanjem kuhinje ogledate ponudbo pomivalnih korit, da boste nato lažje načrtovali svojo sanjsko kuhinjo in vanjo vključili elemente, ki so vam všeč iz uporabnega in estetskega vidika. Ta kuhinjski element bo dolgo časa z vami, zato dobro premislite in izberite takšnega, ki vam bo ugajal in dobro služil.
Prikaži več
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu