Kuhalne plošče

Kuhalne plošče
Kuhalne plošče so bistveni sestavni del vsake kuhinje, so novodobno ognjišče za pripravo toplih obrokov za družino in prijatelje. Starodobna ognjišča z drvmi in ognjem so le še bled spomin, danes poznamo plinska ter električna kuhališča ter steklokeramične in indukcijske plošče. Veliko kuhalnih plošč Simfer je kombiniranih, da omogočajo pripravo jedi na več načinov.

Plinske kuhalne plošče so dolgo časa kraljevale v kuhinjah in se jim gospodinje še ne želijo popolnoma odpovedati. Električne kuhalne plošče so sicer priročne, ker ni potrebno skrbeti za plinsko jeklenko in količino plina v njej, a se počasneje odzivajo na zmanjševanje in povečevanje moči kuhanja kot plin. Zaradi tega se je na njihovo uporabo potrebno privaditi.

Že nekaj časa dobro uveljavljena noviteta so steklokeramične plošče, ki navdušujejo s svojo obliko in enostavnim vzdrževanjem. Gladka površina v črni barvi je tudi estetski doprinos h kuhinji.  V zadnjem času so naprodaj tudi plošče v mlečno beli barvi, ne le črni. Indukcijske kuhalne plošče so zadnji hit, saj so hitrejše v moči in odzivnosti, zato se zlahka lahko enakovredno postavijo ob bok plinskim kuhališčem.  Posebnost indukcijskih kuhališč je, da delujejo na principu elektromagnetnega polja (katerega ustvari električni tok) in se vklopijo le ob stiku z magnetno prevodnim dnom posode (zato vsa posoda ne pride v poštev za kuhanje na tovrstnih kuhališčih). Na tak način se toplota ne izgublja v zrak, saj se segreva le tisti del kuhališča, ki je prekrit s posodo in gre vsa energija direktno v posodo. Liter vode recimo lahko zavre v eni minuti (pri funkciji za vretje). Poleg tega se plošča ugasne vsakokrat, ko posodo dvignete iznad plošče – na tak način prihranite pri porabi in se na ploščo nič ne more »prižgati«, saj nikoli ne žari. Razlito tekočino lahko takoj pobrišete iz plošče in se krpa ne bo prilepila na podlago. Strgala za steklokeramično ploščo na indukcijski plošči ne boste potrebovali.
Prikaži več
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu