Indukcijske plošče

Indukcijske plošče
Izbira indukcijske plošče vas ne bo razočarala! Kljub temu, da po videzu ne moremo ločiti steklokeramične od indukcijske plošče, je njihov način delovanja povsem drugačen. Električni tok ustvari magnetno polje, ki se poveže z dnom posode na plošči in prične greti vsebino v posodi. Električna energija se ne izgublja, saj se ne segreva okolica plošče, le posoda in vsebina v njej. Če posodo med delovanjem plošče dvignete, se magnetno polje prekine in plošča preide v stanje pripravljenosti. V tem času utripa oznaka za ploščo (običajno je to črka F, kar pomeni »Fail« oz. napaka), plošča pa prične ponovno delovati, ko posodo vrnete na kuhališče. To je iz vidika potrošnje električne energije varčno, saj se plošča ne segreva brez potrebe.
 
Poleg varčnosti je velika prednost indukcijskih kuhališč tudi hitra odzivnost  - zmanjšanje temperature je takojšnje, saj se le zmanjša moč delovanja magnetnega polja in se plošča ne rabi ohlajati. Gre za takojšen odziv brez zamika, enako kot pri regulaciji na plinskem kuhališču. Ker je segrevanje usmerjeno in ni toplotnih izgub, se hrana hitreje skuha, zato ne prihranite le pri računu za elektriko, ampak tudi pri času.

Upravljanje indukcijske plošče Simfer je povsem enostavno na dotik – na plošči so nadzorni gumbi za vklop in nastavitev moči, časovnik in morebitne dodatne funkcijske tipke. Nastavitev moči ima nov dizajn v obliki skale (slider), po katerem le podrsate s prstom in izberete želeno moč delovanja.

Pri določenih modelih je moč združiti delovanje dveh plošč (pri uporabi večjih posod). Večina modelov ima funkcijo »Power« z oznako P, ki omogoča da za kratek čas plošča deluje na maksimalni moči in omogoča še hitrejše segrevanje posode in vsebine v njej. Dodatne funkcije so še samodejno zaznavanje načina kuhanja in funkcija »Stop&Go«, ki za določen čas zmanjša temperaturo na pogrevanje in je namenjena začasni prekinitvi kuhanja. Ob ponovnem pritisku na funkcijsko tipko se ponovno aktivira prejšnja nastavljena jakost kuhanja.
Prikaži več
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov. Preberi več V redu